לקבלת הצעה לביטוח מלא את הפרטים ונחזור אליך




    כל מה שצריך לדעת על ביטוח סיעודי –

    חשיבותו של ביטוח סיעודי לכלל הציבור עלתה לכותרות בזמן האחרון לאחר יוזמתו של סגן שר הבריאות ליצמן להכניס את הביטוח הסיעודי לסל הבריאות הממלכתי תמורת העלאת מס הבריאות בחצי אחוז. כיום המצב בארץ הוא כי ביטוח סיעודי אינו חלק מסל הבריאות הממלכתי והמוסד שאמון על מתן סיוע לנזקקים, הוא בני משפחתם של החולים הסיעודיים ומעט על ידי הביטוח הלאומי. קיימת אפשרות לרכוש ביטוח סיעודיבאמצעות חברות הביטוח השונות או דרך השבנ"ים של קופות החולים.

    מיהו חולה סיעודי?

    חולה סיעודי הוא חולה אשר מתקשה בביצוע פעולות היומיום. המדד לרמת הסיעוד הנדרשת נקבעת על ידי מבחן הערכת התלות הכולל שלושה מרכיבים: מבחן תפקוד ADL, הערכת מידת הצורך בהשגחה, והשאלה האם הסיעודי מתגורר לבדו. מבחן תפקוד ADL בודק את יכולתו של הסיעודי לבצע את הפעולות הבאות: לקום ולשבת, ניידות, רחצה, להתלבש ולהתפשט, לאכול ולשתות, לשלוט על הסוגרים, הציונים במבחן זה ניתנים בנקודות ונעים בין 0-8 נקודות.

    ציוני מבחן הערכת התלות הכוללים את כל שלושת המרכיבים (ADL, צורך בהשגחה ומגורים), נעים בין 0-16.5 נקודות. סיעודי שצבר במבחן מעל ל- 6.5 נקודות זכאי לגמלת סיעוד מלאה (ובלבד שעמד ביתר תנאי קבלת הגמלה). גמלת סיעוד מלאה כוללת 16-18 שעות עזרה שבועיות.

    בהתאם לחוק הסיעוד, גמלת סיעוד ניתנת באמצעות ביטוח לאומי לחולים סיעודיים קשישים בלבד שגרים בביתם או בבית אבות שאינו מוסד סיעודי, ובלבד שהם אינם מקבלים קצבה אחרת (למשל קצבת נכות) ותקרת ההכנסה שלהם אינה מגיעה לתקרה מסוימת הקבועה בחוק.

    נוסף על מצבים אלו, חולה עשוי להיות מוגדר גם כתשוש נפש, אם הוא סובל ממצבי דמנציה הפוגמים ביכולתו השכלית הקוגניטיבית והוא נזקק להשגחה צמודה.

    חברות הביטוח המעניקות שירותי ביטוח סיעוד פרטיים נעזרות אף הן במבחני תפקוד ADL, אולם אינן מתנות את קבלת הסיוע הכספי בגילו של החולה או במצבו הפיננסי והמשפחתי.

    מהם השירותים הניתנים על ידי ביטוח לאומי לקשישים סיעודיים?

    ביטוח לאומי מעניק לקשישים סיעודיים סיוע בשווי כסף ולא בכסף ממש. השירותים אותם זכאים קשישים סיעודיים לקבל, בהתאם להערכת התלות שנקבעת להם, הם עזרה ממטפלת ישראלית סיעודית של מספר שעות בשבוע (עד 18 שעות), שירותי מכבסה, אספקת חיתולים למבוגרים, התקנת משדר מצוקה, מימון ביקור במרכז יום לקשיש והשתתפות במשכורת עובד סיעודי זר במקרים מיוחדים.

    מה ההוצאות הצפויות למשפחות התומכות בחולה סיעודי?

    החזקת חולה סיעודי בבית דורשת העסקת מטפל או מטפלת, או שבני המשפחה יפנו את זמנם לצורך מתן טיפול שוטף ועזרה לסיעודי. בשני המקרים מדובר בהוצאה גדולה – בין אם מדובר בתשלום משכורתו של המטפל או באיבוד הכנסה של בן המשפחה. ההוצאה הצפויה במצב זה נעה סביב ה- 8,000-9,000 ש"ח לחודש, מעל לגובה ההכנסה החודשית הממוצעת במשק.

    אפשרות נוספת היא אישפוזו של החולה במוסד סיעודי אשר מעניק טיפול סביב השעון. אפשרות זו יקרה אף יותר ועלותה עשויה להגיע לכ- 14,000 ש"ח בחודש ויותר.

    מה מציעות חברות הביטוח במסגרת ביטוח סיעודי פרטי?

    חברות הביטוח השונות, דוגמת הראל, הפיניקס,ומגדל מציעות שירותי ביטוח סיעודי פרטי כולל, או משלים לביטוח סעודי הנרכש באמצעות השב"נים בקופות החולים. ביטוח סיעודי באמצעות קופות החולים מוגבל לתקופה של 3 או 5 שנים.

    ביטוח סעודי פרטי מציע פיצוי, ללא תלות בגיל, במצב משפחתי, או במיקומו של הסיעודי. ביטוח סיעודי ניתן למי שנדרש לסיוע בשלוש מתוך ששת הפעולות היומיומיות הנמדדות במבחן תפקוד ADL, או נדרש סיוע ב-2 מתוך הפעולות כאשר אחת מהן היא אי שליטה על הסוגרים, וכן לאלו המוגדרים כתשושי נפש.

    בניגוד לקופות החולים, גם גובה התשלום וגם משך התשלום ניתנים לקביעה בתנאי הפוליסה. גובה התשלום המקסימאלי משתנה בין חברות הביטוח השונות ונע בין 5,000- 20,000 ש"ח. משך הביטוח יכול להקבע ל-3 שנים, 5 שנים או לכל החיים.

    במספר פוליסות ביטוח סיעודי ניתן לקבוע קבלת פיצוי הוני חד פעמי המחליף את פיצוי הקצבתי החודשי. אופציה נוספת המוצעת על ידי חברות הביטוח היא רכישת ביטוח סיעודי משלים לשב"ן. פוליסה זו היא ביטוח סיעודי לכל החיים עם תקופת המתנה ארוכה במיוחד של 3-5 שנים, במהלכה מקבל הסיעודי פיצוי מביטוח סיעודי של השב"נים השונים.

    בואו וקראו מה אנו, במוזס ביטוח, מציעים לכם – לחצו כאן!

    התקשרו עכשיו לביטוח

    טל': 03-6498686
    פקס: 03-6492040